Reklama

Boczek ze Skołatowa i ser z Raciąża nagrodzone

Boczek ze Skołatowa i ser z Raciąża zostały nagrodzone w kulinarnych konkursach, zorganizowanych przez samorząd województwa mazowieckiego.

W tegorocznej, jedenastej już edycji konkursu o Laur Marszałka zgłoszono 144 produkty lokalne i tradycyjne. W kategorii produktów  pochodzenia zwierzęcego wyróżnienie zdobył boczek faszerowany - produkt Zakładu Usługowo – Produkcyjnego WESART ze Skołatowa w gm. Dzierzążnia.

Rozstrzygnięto również Mazowiecki Konkurs Serów Zagrodowych. W kategorii serów świeżych wyróżnienie zdobył ser podpuszczkowy świeży w posypce pomidorowo – czosnkowej Sylwii Szczypy z Raciąża. (ko)

foto: zbiory prywatne

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo plonszczak.pl




Reklama
Wróć do