
10 marca w Trzebownisku koło Rzeszowa odbędzie się konkurs kulinarny Arte Culinaria Italiana, organizowany przez mistrza kuchni Giancarlo Russo, we współpracy z marką Barilla. W kulinarnych zmaganiach wezmą udział kucharze z sochocińskiej restauracji w Hotelu Bonifacio w Kępie (gm. Sochocin).
Kucharze, a wśród nich Przemysław Bednarz i Łukasz Fabiszewski z Hotelu Bonifacio, będą gotować dania włoskie.
Smak potraw oceni profesjonalne jury, w skład którego wejdą między innymi Kurt Scheller i Andrzej Polan. Tegoroczna edycja Arte Culinaria Italiana jest szczególna, ponieważ uczestnicy będą rywalizowali nie tylko o zwycięstwo w konkursie, lecz także o prestiżowy tytuł Master za najlepsze danie makaronowe. Zdobywca tego wyróżnienia będzie miał szansę wzięcia udziału w eliminacjach do konkursu kulinarnego światowej klasy, czyli Pasta World Championship. Mistrzostwa organizowane przez markę Barilla odbędą się w Mediolanie! (ko)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Super