Reklama

Kindziuk po skołatowsku wyróżniony Laurem Marszałka

W piątek, 10 maja w urzędzie marszałkowskim odbyło się rozstrzygnięcie dwunastej już edycji konkursu o Laur Marszałka.

W tegorocznej edycji zgłoszono 150 produktów żywnościowych w ośmiu kategoriach. Kapituła konkursowa wybrała najlepszych 24 produktów, wyróżniając 8 z nich.

W kategorii przetwory mięsne (producenci rynkowi) uznanie kapituły zdobył kindziuk po skołatowsku - produkt Zakładu Usługowo - Produkcyjnego Wesart, Artur Zarzycki ze Skołatowa w gm. Dzierzążnia. Przypomnijmy, że w ubiegłorocznej edycji konkursu kapituła doceniła faszerowany boczek ze Skołatowa. (ko)

foto: zbiory prywatne

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo plonszczak.pl




Reklama
Wróć do