
Wydarzenia służą promocji dziedzictwa kulturowego mazowieckiej wsi i zdobywaniu cennych informacji na temat tajników dawnej sztuki kulinarnej. Podjęcia się tego zadania przez MODR gratulowali goście, którzy zjechali na imprezy, m.in. reprezentujący marszałka Adama Struzika dyrektor departamentu rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich urzędu marszałkowskiego Radosław Rybicki oraz wiceburmistrz Płońska Teresa Kozera. Podkreślali wartość idei, której podejmują się organizatorzy i przekonywali o tym, że działalność jest potrzebna, o czym świadczy jej popularność.
Do korzystania z atrakcji zachęcali dyrektor płońskiego oddziału MODR Jarosław Grabowski i zastępca dyrektora MODR Warszawa Tomasz Skorupski. A w programie były m.in. wykłady dotyczące najważniejszych chorób i szkodników w uprawie buraka cukrowego i kukurydzy, prezentacje kolekcji odmian tych warzyw oraz technologii w ich uprawie. Eksperci udzielali indywidualnych porad, dla rolników był to też dobry czas, by zamówić materiały do produkcji czy maszyny u producentów lub dealerów.Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie